Instagram, en digital plattform.

0 0
Read Time:4 Minute, 45 Second

INSTAGRAM, EN DIGITAL PLATTFORM.

Hva er egentlig Instagram? Denne appen har vært populær lenge og du har sikkert hørt om den. Det er en bildedeling app hvor man oppretter en egen profil og selv velger hva man vil dele. Man kan velge å ha en mer privat profil eller en i den helt andre retningen. Der kan man legge til funksjoner som gjer døetmulig å spore aktiviteten på din profil på Instagram, mitt i nåløye for å følge opp eventuell markedsføring på denne plattformen. Man kan både dele bilder eller videoer som et innlegg eller som en story som varer opptil 24 timer på din profil. Du kan også følge dine venneårog andre kjente folk du vil følge med på gjennom appen.

Instagram er en digital plattform, det vil kort sakt si at det er en teknisk løsning optimalisert for å samle bearbeide og oppbevare data du kan samle inn, i følge Atea.no. Det kan mer eller mindre minne om en nettbank av data. Dette er data Instagram lagrer om deg, etter du selv også har godtatt perisornvernerklæringer. dette er virksomheter som samler inn data om sine bruker på lagt, etter GDPR.

Når du oppretter en bruker hos Instagram, må du oppgi en e-post adresse, navn, alder og lage et passord for brukeren. du kan også oppgi telefonnummer og koble profilen din til profilen din på andre digitale plattformer, som for eksempel Facebook. Denne type informasjon om deg blir bearbeidet eller lagret i Instagram. dataen om hvem du følger og hvem som følger deg tilbake vil også bli lagret. Dette vil da kunne avsløre hvilke interesser du har, hvilke kjendiser som du følger med på, om du er veldig aktiv med bildedeling på din profil, eller om du kanskje ofte kan begynne nettshoppingen her.

Det er flere funksjoner ved Instagram. En funksjon som mange butikker bruker på denne digitale plattformen, er en “butikk” funksjon. Jeg har selv sett mer og mer markedsføring på Instagram fra kjente og ikke så kjente klesmerker og produkter, med direkte link til hjemmesiden deres eller dirkete link til kjøpe siden til produkt på bilde.du kan se inngangen til denne funksjonen nederst på menyen i appen nedenfor her

Dette bilde er en skjermdump fra min egen private Instagram feed.

Her kan du flest og fremst se litt av de ulike menyen på en Instagram feed, men først la oss se litt på “butikk” funksjonen. la oss gp inn på den å se hva som befinner seg bak den..

Inne på “butikk” knappen, kan man se flere produkter som er et resultat av dine interesser på appen, og mulig andre digitale plattformer. Man kan se at det er et økosystem i Instagram verdenen. Et økosystem er et økonomisk samfunn støttet av interagerende organisasjoner og personer. Det økologiske samfunnet produserer produkt i dette tilfelle, til forbrukere. Dette kan beste av leverandører, produsenter, konkurrenter og andre interessenter, i følge Heggernes, Tarjej Alvær – Digital forretningsforståelse(2021).

Plattformer er altså grunnlaget for økosystemer. Man kan se at andre bedrifter bruker Instagram som en godt utgangspunkt for åå markedsføre seg digitalt. Instagram er en app som er veldig populær og veldig visualisert, slik at man kan kunne trekke frem sine produkter eller tjenester på en kreativ måte som vil trekke til seg kunder. det kan både bidra til å beholde lojale kunder og hente inn eventuelle nye kunder.

På denne plattformen blir det for det meste lagret menneske genererte data. dette vil si at det er data som mennesker skaper og deler. En kan også si at det en opptak av menneskelige opplevelser. Dette er også data plattformer som Instagram kan bruke tilsyn fordel, samt i samarbeid med med andre plattformer i økosystemet. da snakker vi om den menneske genererte dataen som gir innsikt hva kunden er opptatt av, hvor de gir sin oppmerksomet og hvor etterspørselen er, samt å overvåke markedet.

Vi kan også se litt på algoritmene Instagram følger med på. de følger også med på informasjonen om hvor lenge du er inne på en profil, dette fordi det er relevant for å legge opp den ting mer personaliserte for akkurat deg som bruker. Vi kan også få oppe mer av det samme vi enten har søkt etter eller som kommer i freden vår, og det vibduker mer tid på, ved bruk av hastagger. Dette er dirkete eller indirekte ord assosiert med innlegg og er et perfekt verktøy hvis du også skal markedsføre deg på Instagram.

Det er også andre type funksjoner, som Direct, dette er en funksjon der du kan sende en direktesending til dine følgere. her kan dine flygere eller andre om din profil ikke er lukket, like, kommentere og kommunisere med deg på direkten. Dette er vell en nokså tilnæring det å snakke med noe utenfor sosiale medier, der det kan ta tid før man får svar. Vi kan fo reksempel se på det å sende meldinger i forskjell til det å ta opp telefonen og ringe den personen du lener kontakt med, dette blir da mer dirkete.

Instagram er en populær plattform for aldersgrupper alt fra tenåringer til besteforeldre. Det kan markant se ut som det kan være en større popularitet i appen blant de yngre, dette også i bakgrunnen av at det er den nye generasjon som er vokst opp med et enda mer digitalisert samfunn og mestrer ette bedre. Det er mye mer å kunne si om denne store digitale plattformen med sitt store nettverk av økosystemer som kan sees på som et perfekt sted p skulle markedsføre seg, kanskje Spessielt blant yngre.

Klider jeg har brukt i dette innlegget:

Instagram.no
https://utheve.no/blogg/instagram-og-algoritmer/
https://www.flexify.no/blogg/hva-er-instagram
Digital Forretningsforståelse,Tarjej Alvær Heggersen, 2021.


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Instagram, en digital plattform.

  1. Hei Kari

    Veldig bra skrevet! Digger bruken av illustrasjoner, og du har skrevet en ekstremt god tekst om Instagram! Det er ikke noe å utsette på strukturen, kildene eller lengden på innlegget! Fortsett sånn inn mot eksamen!

    Tobias, studentassistent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Den nye bølgen av avansert teknologi i det teknologiske samfunnet?
Next post Sosiale medier, samfunnsutviklinger og konsekvensen, hvem har egentlig skylden?