H&M + instagram

0 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

Internettet har åpnet en helt ny måte for bedrifter å markedsføre sine produkter. Ved bruk av nettbrett, smarttelefoner, smartklokker og Pc har de endret vilkår og virkemidler for hvordan salg formidles innenfor salg og kommunikasjon innenfor detaljhandel. Man kan slik benytte flere kanaler for å vise synlighet og formidling via å for eksempel etablere ulike sosiale medier som Instagram eller apper som for eksempel H&M sin egen app. Slike digitale løsninger har forandret premissene for hvordan man etablerer konkurransefortrinn gjennom lønnsom formidling av varer og tjenester. Vi skal se nærmere på Hvordan H&M markedsfører seg på sosiale medier, nærmere sakt Instagram. VI skal også se litt på hvordan et eventuelt kjøpt kan gjennomføres og påvirkes via eksponering på sosiale medier.

Et digitalt kjøp fra A til B.

H&M har både en nettside og app som de har mål om «å skape en sømløs og hyggelig shoppingopplevelse online, mobil og i den fysiske butikk.» Retailmagasinet.no Mobil-appen har funkjsoner som blant annet in-store modus, betaling via PayPal, klarna og vipps, finn i butikk,  gratis retur til butikk, fraktalternativer, rate and review. Ved å ha flere frakt alternativer, er det mulig å velge mellom å få produkt bestilt til en av de fysisk butikken for pickup, hjemme levering eller hente steder for online bestilling. Her samarbeider H&M med flere aktører som Helt hejm, Postnord og Bring. Appen er organisert i flere kategorier, Herre, Dame, Barn, hjem og salg innenfor det til nevnte kategoriene.

H&M på Instagram

Vi kan se en av H&M sine sosiale medier kanaler, De har en egen Instagram konto for å formidle og markedsføre produkter, nyheter i sortimentet eller eventuelle salg eller kampanjer. H&M har en stor følger gruppe som automatisk vil strekke formidlingen og markedsføringen til mange kunder og potensielle kunder. Dette er en grunnleggende faktor for å ha plattformen som dette, hvis ingen følger med på innholdet H&M poster har det heller ingen hensikt til markedsføringen. Vi kan også se på innhold mengden, den er på litt over 7000, det er også en hensikt i å alltid komme med innhold følgere og kunder kan holde seg oppdatert på, få inspirasjon fra, eller får engasjement til å se nærmere på en kjøp av varer.

Vedlegg 1
Vedlegg 2

Vi kan se på funksjonene Instagram har lagt til og som H&M bruker aktivt i sine innhold, Dette er «se butikk» funksjonen som er sirkulert rødt rundt i toppen av deres profil i vedlegg 1. Dette er en direkte link inn i en egen side på Instagram, der du ser ulike sortiment av produkter fra merkevaren.  Vi kan sei vedlegg 2 hvordan denne siden er illustrert. Her ser man både nyheter innenfor sortimentet, samt produkter som kan linkes til dine tidligere søk eller trykk alt innfor algoritmer.

Hvis vi trykker oss inn på en spesifikt produkt, kan man kom videre til flere illustrasjoner av varen, pris og link videre til nettsted. Dette er et enkel måte å “hoppe” nærmere merkevaren og nærmere et kjøp gjennom eksponering fra sosiale media.

I feeden til enhver som bruker sosiale medie Instagram, vil man kunne scrolle over innholdet til de man følger. En Feed er en strøm av innhold du kan scrolle eller rulle deg i gjennom. I Instagram vises disse innholdene i form av bilder eller videoer og kan også inneholde annonser. Dette skje utifra algoritmer og fra dine tidligere søk der man kan hente informasjon fra. Dette er for å personifisere din feed og hva du er interessert i.

I H&M sin feed, kan man se at innhold av produkt og lenker til kjøper sider. Dette vil kunne øke salget og være en effektiv måte å formidle deres merkevare og å øke engasjementet blant deres kunder.

Kilder brukt i dette innlegget

  • https://support.google.com/adsense/answer/9189559?hl=no
  • https://www.retailmagasinet.no/h-m-makeover-digital-handel/hm-fornyer-seg-pa-nettet-i-usa/486699
  • https://old.magma.no/omnikanal-varehandel
  • https://www2.hm.com/no_no/customer-service/handle-hos-hm/in-store-mode.html
  • H&M applikasjon
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post DET Å TENKE OVER NOE.
Next post Millum fra utsiden