Den nye bølgen av avansert teknologi i det teknologiske samfunnet?

0 0
Read Time:2 Minute, 58 Second

Den nye bølgen av avansert teknologi i det teknologiske samfunnet?

I utrykket “Det teknologiske samfunnet” blir begrepet brukt for å karakterisere den moderne industrisamfunnet som fulgte etter den industrielle revolusjon , og som i stadig sende grad byger på og er avhenging av avansert teknologi. Teknologi har vi sett mer og mer av i samfunnet vårt og utviklingen av av det enda mer avanserte er her eller er på dei. Vi kan se det i smart homes, VR-briller, 3D printer og mye mer. Hvordan er fremtiden ut for en av disse enda mer avanserte teknologien som er på starten av en ny bølge?

3D printing er noe som stadig fascinerer flere med det poteniseale det har. Det er fler måter å forklare hvordan 3D printing fungerer, men enkelt sakt blir 3D printing skrevet ut lag på lag, ved at det valte materialet smelter eller varmes i printeren. Så med, med høy varme og høy presisjon sprøytes ut igjennom et tynt munnstykke som beveger seg basert på instrukser fra en datamaskin. Deretter vil vil det stivne eller tørke før neste lag vil bli lagt over med den samme prosessen. Dette er en prosess som kan ta tid, Spessielt med mer kompliserte og komplekse design på det som skal printes. Hvordan er dette fremtiden i utviklingen på teknologien?

Det er flere typer Materialer til 3D printing, blant annet PLA, dette er bioplast laget av maisstivelse. ABS, som er oljebasert plast, CPE, som er copolyester og mye mer. Denne listen av materialer har stadig økt med utviklingen med 3D printeren gjennom årene. Det er også Julie egenskaper ved de forskjellige filmatene som vil si seg mer egnet til det ene og det andre. Det er også hensyn til miljø som kan tas ved valg av materialet. For eksempel så er PLA et naturmateriale, som vil si at det er mulig å bryte ned og gjenbruke eller gjenskape, mens materiale som ABS er ikke biologisk nedbrytbart og avgir skadelige stoffer for atmosfæren.

Det som kanskje har utviklet seg med om tanken rundt det å printe ut noe i 3D, vil jeg tro er det sommar fått spinn i vinden rundt utviklingen av mulig mer bruk av dette i fremtiden. Tenk hvis man ikke lenger trengte kjøpe gjenstanidergjennom nettsider eller butikker som man kan ha en hvis forventing om mulig barnearbeid, dårlig abriedsmiljø, arbeidsvilkår i under utviklede land slik at bedriftene tjener mat mulig penger. Dette er en realitet jeg tror mange vil se bort i fra når de for eksempel kjøper klesplagg fra butikker som Hennes & Mauritz, der man har dokumentert slike funn. hva om denne arbeidskraften kunne erstattes av en egen 3D printer?

Tatt fra: https://www.stralfors.no/inspirasjon/content-hub/2020/pa-denne-maten-kan-3d-printing-forandre-verdenshandelen/

Hvis man kunne se for seg en fremtid med bedre en generell bedre samvittighet, hadde kanskje 3D printere vørt en løsning på det. Om man kunne kjøpe en type prototype av et produkt, man kunne ta med til en type utleie lokale med 3D-printere, kunne man på den måten gjennomført salg av produkter?

Tanken kan på en måte ligne på type lokaler med utleie av vaskemaskiner. Man må putte inn penger for å kunne få bruk den, det vil kunne være prisforskjeller på type lette design so for eksempel et mobil deksel og en ektefølt menneskehjerne. Det Innes allerede noe lignende i Norge. Det er en avdeling med med 3D printere på Deichmann Bjørvika, i Oslo, som har slike printere hvor du kan leie. Er dette en type måt å tenke framtidig produksjon på?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Den nye bølgen av avansert teknologi i det teknologiske samfunnet?

  1. Hei Kari

    Veldig godt innlegg! Her merker jeg at du har jobbet godt med innlegget, og du må si deg fornøyd med dette! Har ikke noe utsette, utover det at du neste gang burde inkludere en fullverdig kildeliste i bunnen av innlegget 😀

    Tobias, studentassistent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tatt fra:https://www.karisorlipettersen.com/wp-content/uploads/2022/01/Skjermbilde-2022-01-14-kl.-20.14.10.png Previous post Kunstig intelligens i samfunnet, hva gjør det med oss?
Next post Instagram, en digital plattform.