Tilværelsen til en corona student.

0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

Jeg begynte å studere etter at pandemien stormet over Norges landegrenser. Dette betyr at når jeg begynte på min bachleor, var undervisningen kun digitalt. Fadderuken gitt heller ikke som det vanligvis ville gjort, der det å sosialisere seg med den nye klassen du skal dele de tre neste årene med. Jeg syntes vi fikk tilstrekkelig med tilbud om sosialisering i fadderuken i henhold til smitteverns tiltak, men selvfølgelig skulle jeg gjerne ha gjennomført en mer normal fadderuke.

Et lite bilde fra min “hjemme skolebenk”, pluss noe gode ord å ta til seg!

Det jeg tenkte mest på i etterkant av studiestart i 2020, var det at jeg var veldig takknemlig for at jeg hadde et sosialt nettverk i Oslo før starten på dette. Jeg så flere av mine klassekamerater som akkurat hadde flyttet til Oslo, som ikke hadde fått etablert sine nettverk enda, eller blitt kjent med byen de bor i. Det var en røff start med kohortmøter over zoom der vi jobbet med en eksamen etter en annen foran den firkanta skjermen. Jeg så også lærerr som ikkee helt greide å mestre det digitale i undervisingen, noe jeg hadde forståelse for. Det var ingen som frivillig ville ha semesterets undervisning kun gjennom en skjerm, men selvom det ikke var noen sin feil, ga det utfordringer.  Mine ufordringer var at jeg måtte finne nye måter å kunne forstå de nye fagene på.
Jeg lærte meg nye måter å aktivt følge med på undervisningen digitalt. Der hjalp det å stå opp dusje og fikse seg som om det var en dag man skulle på skolen. Det som hjalp mest og motiverte meg, var det å lage kreative og nye frokoster og lunsjer. Slik ble det nesten litt vinning i det å kunne sitte hjemme med undervisningen. Det var ikke hver dag jeg fikk det helt til heller, men jeg tror det også handler om å være snill med seg selv å. Det å se det gode du får til å gi deg selv ros er super viktig,det er noe jeg har erfart de siste halvannet året. Jeg prøvde hver dag også i henhold til min egen dagsform å gjøre det beste ut av situasjonen. Det å prøve å gjøre det beste ur av situasjonen, er ikke alltid like lett når man må isolere seg fra andre.
Andre ting som fikk meg til å trives og motiveres til studiehverdagen under Corona, er det å gjøre det litt hjemmekoselig der du bor. Alle har hver sin smak når det kommer til interiør, møbler og slikt, men det at du selv syntes det er litt hjemmekoselig der du sover, spiser og lever under tak, tror jeg kan hjelpe en med å trives i mer når man tvinge til å være mer hjemme. Bare det å tenne litt lys kan hjelpe på med å "hyggen" man kan føle på. Jeg har selv en stor interesse for det å lage et hjem til ditt eget. Personlig ville jeg anbefalt å få inn enten noen planter eller blomster eller begge to! 

Jeg vil  il slutt si at det har hvert et krevende år, både med tanke på den mentale helsen, men også det å sosialisere seg etter et ganske isolert hverdag. Jeg har funnet ut at, for meg individuelt sett, hjelper det å hoppe litt ut i sosiale kontekster man føler seg litt utrygg på. I tillegg til å ta det i et tempo du selv føler deg komfortabel i. Det aller viktigste er å høre på sin egen kropp.


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Tilværelsen til en corona student.

  1. Hei Kari

    Så gøy å lese dine erfaringer med det å være student under korona, og dette var et veldig godt første innlegg. Jeg er liker strukturen i innlegget ditt, og det er veldig fint at du har tatt med et eget bilde av hvordan “skolebenken” har sett ut hjemme hos deg. Liker også positiviteten du viser 😀 Til neste gang, les over innlegget slik at du kan luke ut enkle skrivefeil. Da virker innlegget litt mer profesjonelt ut 😉

    Gleder meg til neste innlegg,
    Tobias, studentassistent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next post Første uken i digital markedsføring!